Felújítják a debreceni pályaudvart

iho   ·   2014.02.18. 18:18

A 100-as vonal korszerűsítésének első üteme a Püspökladány–Debrecen szakasszal zárul. A kiviteli tervek megvannak már a Záhonyig tartó, második ütemre is, a vasúti csomópont felújítására kiírt tenderen most hirdettek győztest: a Főmterv nettó 357,5 millió forintért vállalta a tervezést.

A tervezési tendertervet 2014 harmadik negyedévéig kell benyújtani, a kivitelezés legkorábban 2018-ban, azaz a jelenlegi, 2020-ig tartó költségvetési ciklusban kezdődhet. A Debrecen–Apafa közötti nyolc kilométeres pályán kívül felújítanák a Nagyállomás teljes vágányhálózatát, a felsővezetéket, továbbá szintbeli és külön szintű átjárók terveit is be kell mutatnia a Főmtervnek. A vasútállomás felújítási munkái és a Petőfi térre tervezett csomópont építése szinkronban folynak majd, így a kivitelezés az önkormányzattal szoros együttműködésben valósul meg – írja a dehir.hu.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek