Felújítják a kispesti Ady Endre utat

MTI/iho   ·   2013.09.30. 13:31

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes hétfőn azt közölte, hogy a kiemelt közlekedési útvonal két ütemben újul meg a Baross utca és a Rákóczi utca között, az idei legnagyobb útfelújítási munkában az úttesttől a járdákig minden megújul. Az Ady Endre út rossz állapotán a kátyúzás és a részleges javítás sem segítene.

A beruházás része, hogy az új úttesten kerékpársáv létesül a Határ út és a Baross utca között, új villamosmegállók épülnek, és új burkolatot kapnak a peronok. Az átkelőhelyeknél középszigetek épülnek, a villamospályát pedig úgynevezett gömbsüvegsor fogja elválasztani a közúti közlekedéstől.

Az Ady Endre út még villamossal<br>(fotó: Vörös Attila)

A felújítás első üteme október elsejétől december elejéig tart, ez a belváros irányú, páros oldalt érinti, ahol lezárják a Baross utca és a Rákóczi utca közötti útszakaszt az oda torkolló utcákkal együtt. A felújítás alatt a Határ út felé tartó forgalom a villamosvágányokon halad, a 42-es villamos helyett 42V jelzésű pótlóbusz szállítja az utasokat.

A felújítás tavasszal az ellenkező irányú pályatesttel folytatódik, és akkor újulnak meg a gyalogosjárdák is az Ady Endre út mindkét oldalán. A munkák kivitelezője a BKK Közút Zrt.

Kapcsolódó hírek