Ferencvárosi siklás: csütörtökre lehet vasút arrafelé – a MÁV szerint délre – FRISSÍTVE

iho/vasút   ·   2020.10.07. 17:10
03_tehervonati_mentes

Fotóriporterünk megnézte, hogy haladnak a mentéssel Ferencvárosnál. Van még mit csinálni.

Friss infók a Mávinformtól a mentés állásáról

A felsővezeték-hálózat elbontása után a 150 tonna teherbírású vasúti daruval késő este kezdik meg a szerdára virradó éjszakai balesetben kisiklott négy teherkocsi visszaemelését. Az utómunkálatok – felsővezeték-hálózat visszaépítése, vasúti pálya helyreállítása – miatt a forgalom várhatóan csak csütörtök délben indulhat újra Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás között.

Csütörtök hajnaltól továbbra is a szerdán bevezetett ideiglenes közlekedési rend érvényes.

  • A pécsi vonal intercity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, a Győrön át közlekedő soproni és szombathelyi intercityk, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföld állomáson van.
  • Kelenföld állomáson indulnak vonatok az 1. és a 2. vágányról is.
  • A reggeli csúcsidőben Üllőről induló S36-os és G43-as járatok Üllő és Budapest-Kelenföld között nem közlekednek.

A vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain a forgalom újraindulásáig felhasználhatók a következő szakaszokon:

  • az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között,
  • az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között,
  • az 1-es villamoson Népliget és Kelenföld vasútállomás között.

 

Korábban írtuk:

„Teljesen kizárt, hogy itt estere vasút legyen. Talán holnap estére” – így küldte utolsó képét, adva délutáni állapotjelentést fotóriporter kollégánk, Vörös Attila. Van mit csinálni, ez nem kérdés. A Mávinform mindenesetre optimista:

(fotók: Vörös Attila)

„A Ferencváros és Budapest-Kelenföld közötti vonalszakaszon a siklott járművek beemelése és elszállítása az éjszakai órákig eltart, a forgalom várhatóan csütörtök reggel indulhat meg ezen a szakaszon.

A rövidebb útvonalon közlekedő, Budapest-Kelenföldről a vidéki célállomásokra induló vonatok esetében nem kell késésekre számítani.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek