Ferihegy harcol a hóval

iho   ·   2013.03.15. 09:50
cim2

A Budapest Airport reggeli helyzetjelentése szerint Bécsben szállt le a Lufthansa LH1674 München felől érkező járata, a LOT Varsó felől közeledő gépe pedig egyelőre visszafordult. Az El Al és a Brussels Airlines a légtérben várakozott, amíg takarították a futópályát.

„Az ok egyébként nagyon egyszerű: a havas gépeink egész éjszaka intenzíven dolgoztak, ma reggel pedig már mindegyiket meg kellett tankolni. Az időjárási helyzetet jól mutatja, hogy ennyi idő alatt is olyan drámaian romlott a fékhatás, hogy újbóli takarítás nélkül nem tudnak leszállni a gépek. Utasainktól mindenképpen azt kérjük, hogy figyeljék a járatinformációt a Budapest Airport weboldalán, mielőtt a reptérre indulnak” – hangzott a cég reggeli Facebook-közleménye.

Azóta a helyzet javult, mindkét futópálya üzemel, persze időnként az egyiket lezárják takarítás miatt, de addig a másikon zajlik a forgalom. Késések a repülőgépek felszállás előtti kötelező jégtelenítése miatt vannak.

A Flightradar tanúsága szerint délelőtt fél tíz után a már letisztított pályára közelítaz Easy genfi, az Air France párizsi és a Swiss zürichi járata, érkezőben van a Wizz Milánóból és a Turkish Isztambulból.

Kapcsolódó hírek