Fiatalítják a troliflottát Észak-Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.08. 18:45
kiskep_Usti

A Škoda Opavára hét 26 Tr típusú tizenkét méter hosszú trolibusz szállítására írt alá szerződést hetvenmillió korona (782 millió forint) értékben. Az első, a megszokott piros–fehér színekben pompázó új troli idén augusztusban kerül a sziléziai nagyvárosba. Az összes új jármű 2015 végére lesz Opaván. A pilseni járműgyártó már szállított trolikat a városba a múltban is. 2010-ben például hat, a mostanival megegyező típusú trolit gyártottak.

Az öreglány, a 15 Tr típusú trolibusz Ústí nad Labemben<br>(fotók: a szerző)

Ústí nad Labem is Škoda-trolikkal erősíti a járműflottáját. Ide huszonhat új troli érkezik, ugyancsak a jövő év végéig. Az északnyugati iparváros tíz Škoda 27 Tr típusú csuklóst rendelt, s további tizenhat Škoda 28 Tr típusú tizenöt méteres szóló trolit. A kontraktus értéke eléri a 330 millió koronát (3,7 milliárd forint). Az Ústí nad Labem-i csuklós trolik érdekessége, hogy a meghajtás a középső tengelyre kerül, amivel főleg a téli hónapokban könnyebb lesz a troliknak felkúszni a szerpentines utakon a magasan fekvő városrészekbe. A Škoda már Ústí nad Labem városába is szállított trolikat a múltban – 1988 óta van troliközlekedés, 2006-ban hat 25 Tr típusú csuklóst, 2011-ben pedig két 28 Tr típusút. Az ottani közlekedési vállalatnak több mint hatvan trolibusza van, mindegyik Škoda.

A Škoda 25 Tr Irisbus típusú trolikat 2006-ban vették

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek