Fotózd le nekünk! - A román delfinek

Berky Dénes   ·   2012.12.17. 14:00
kiskep_delfin

Még a nyáron írták alá a MÁV-Trakció és a CFR Călători igazgatói azt a szerződést, melynek értelmében a decemberi menetrendváltástól a Lőkösházánál ki-, illetve belépő vonatokat végig egy mozdony húzhatja. Magyar részről a Trakció 480-as sorozata, a Traxxok, a román oldalról pedig a 477-es sorozat, azaz a Delfinek járhatnak át. A mozdonycsere nélküli vontatás az ideális minden szempontból, kisebb állási idők, nagyobb kihasználtság a gépeknek, illetve rövidebb menetidő a vonatoknak.

Szeptember 16-án a 001-es pályaszámú, Kandó matricás Traxx a Körös IC-vel átlépte a határt Lőkösházánál, hogy a román mozdonyvezetők típusismereti tanulmányaikat elvégezhessék. A Traxx jól bírta a meredek emelkedőket is, így sikerrel zárult a próba.

November hetedikén pedig három 477-es, szám szerint a 802, 895 és 742-es Delfin jött a 120-as vonalra próbázni. Egy mozdony biztosítóberendezés-próbákon vett részt a nyílt pályán, kettő pedig Gyomán zavartatási vizsgálatokat végzett. Ezek a próbák is sikeresen zárultak, így már nem maradt akadály, a menetrendváltást kellett csak megvárni.

December 9-én lépett be Lőkösházánál az első vonat, ami Delfinnel jött a Keletiig. A rossz időjárás miatt sajnos kereken 100 percet késett, de így is a Transsylvania IC volt az első, ami 470-essel jött, mégpedig a 742-essel. Azóta eltelt egy hét, komolyabb probléma nélkül járnak át a Traxxaink is.

Tehát ezen a héten volt aktuális, hogy arra kérjük olvasóinkat, hogy a Delfineket fotózzák. Az idő szűkössége miatt, mivel most először muszáj volt az adott héten fotózni a bloghoz, nem sok kép érkezett, de azok szépek. Köszönjük olvasóinknak a felvételeket és jó képnézegetést kívánunk!

Szabó Richárd felvételén december 10-én látható az 50 perc késéssel érkezett Dacia nemzetközi gyorsvonat, élén immár Delfinnel

A jövő hét témája: A BKK égkék buszai. Folyamatosan zajlik a BKK állományának világosabb színre fújása a felújítások során, illetve az újonnan állományba vett buszokat is égszínkékre festik. Közlekedik már ilyen színű Citaro, Ikarus 412-es, Volvo Aabenraa és Volvo 7700-as is Budapesten, így már egyre gyakrabban lehet találkozni velük. Ezekről a buszokról várjuk tehát felvételeiket december 23-án 18 óráig, a blog ugyanis az ünnepek alatt sem szünetel! Az email cím a szokásos: berky.denes@indohaz.hu, a tárgy mezőbe ezt írják: Fotózd le nekünk!

Kapcsolódó hírek