Furgon ütött ki villamost Miskolcon

iho/vasút   ·   2020.02.28. 09:00
400px_miskolc_vilibaleset

Pénteken reggel 6 óra előtt pár perccel összeütközött az MVK Zrt. 609-es pályaszámú Skoda 26THU3 típusú villamosa és egy Fiat Ducato típusú furgon Miskolcon, a Széchenyi István út és a Corvin utca kereszteződésében. A karambol következtében a villamos első két része kisiklott. A balesetben a villamoson utazók nem sérültek meg. A Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján a furgonból kézi erővel szabadítottak ki két embert a műszaki mentést végző miskolci hivatásos tűzoltók, a vezetőt kórházba szállították. Az egység áramtalanította a járműveket.

Furgon ütött ki a sínekről egy villamost Miskolcon, a Széchenyi István út és a Corvin utca kereszteződésében (kép forrása: Rádió M Facebook-oldala)

Az érintett útszakaszt lezárták. A Rádió M közlése alapján a helyszínelés ideje alatt rendőrök irányítják a forgalmat a kereszteződésben, az 1-es és 2-es villamos helyett pótlóbuszok közlekednek a Szinvapark és a Malomszög utcai megállók között, a Villanyrendőr megállót is érintve.

Ebben a kereszteződésben bő három évvel ezelőtt, 2016. decemberében már történt egy hasonló eset, akkor a villamos bele is rohant az épületbe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek