Gajra van a vasúti forgalom Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.02.04. 15:55
RJ_Fa_01

Több helyen, több szakaszon is áll, vagy nehézkes a közlekedés Szlovákiában az erős szél miatt. A gondok főleg a nyugati, délnyugati országrészben és a Magas-Tátrában vannak. A ZSSK szlovák vasúttársaság információi szerint van, ahol teljesen leállt a forgalom. Ilyen szakasz például a Metropolitanokat is érintő Jókút–Pozsony (Kúty–Bratislava) vonal, ahol fa dőlt a felsővezetékre Veľké Leváre állomás közelében. A Regiojet Traxxszal továbbított Prágából Pozsonyba tartó járatának sikerült még a gabalyodás előtt megállnia.

Nagylévárd állomás közelében fa dőlt a felsővezetékre (fotó: railpage.net)

A ZSSK naprakész twitteres tájékoztatója szerint kedden délután az időjárási viszonyok miatt szünetel a vasúti forgalom az Egbell–Jókút (Gbely–Kúty), Malacka–Jókút (Malacky–Kúty) és a Csorba–Csorbató (Štrba–Štrbské Pleso), valamint a Nyitra–Sarlókajsza (Nitra–Lužianky) vasútvonalon, itt autóbuszokkal szállítják az utasokat. Kisebb nagyobb fennakadások vannak például a Pozsony–Nagyszombat (Bratislava–Trnava) vasútvonalon is a szélvihar miatt, ezen a szakaszon 20–30 perces késések várhatók – jelenti a railpage.net.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek