Gázüzemű autóbuszt tesztelnek Zalaegerszegen

MTI   ·   2020.07.08. 17:18

Iveco gyártmányú gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen a Danube Truck Magyarország Kft.-vel együttműködve egy héten keresztül. Az Iveco Crossway Low Entry City CNG típusú, 12 méteres, alacsony belépésű, 37 ülő és 52 álló utas szállítására alkalmas autóbusz július 13-ig közlekedik Zalaegerszeg vonzáskörzetében, valamint érinti Sümeget és Nagykanizsát is.

A tesztüzem lehetőséget teremt a Volánbusz szakembereinek a tapasztalatszerzésre, hiszen a vállalat járműmodernizációs programjának keretében tervei szerint a közeljövőben 114 gázüzemű autóbuszt is forgalomba állít. A Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 autóbusz beszerzését tervezi, így a vállalat teljes járműflottájának hatvan százaléka lecserélődhet. A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés elérése és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. A társaság tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát. A program keretében eddig 747 új és újszerű autóbuszt állított forgalomba a társaság - írják a közleményben.

A 114 gázüzemű jármű mellett – a Zöld Magyarország Program keretében megfogalmazott célkitűzések szellemében – hamarosan tíz–húsz elektromos autóbusz is szolgálja majd a környezetkímélő technológiákkal kapcsolatos tapasztalatszerzést és az utasok kényelmét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek