GYSEV: jelentős módosítások jönnek a menetrendváltással

iho/vasút   ·   2018.11.19. 15:55
flirt3_gysev0

Pontokba szedte a GYSEV a szerelvényeit érintő változásokat. Menetidő-csökkenés éppúgy van benne, mint indulásidő-változás.

  • A kora reggel Budapestre induló utasok Szombathelyről tizenöt, Sopronból pedig tizenkét perccel rövidebb idő alatt érkezhetnek meg a fővárosba. Az eddigi gyakorlattól eltérően megszűnik a Savaria és a Scarbantia Intercityk összekapcsolása Csornán.
  • A Savaria Intercity Szentgotthárd és Szombathely-Szőlős között változatlan menetrenddel közlekedik, Szombathely állomásról azonban hat perccel korábban, 5:54-kor indul. Répcelakon nem áll meg, Csornán az eddigi tizenkét perc helyett csak egy percet áll. Győrből a jelenlegi menetrendhez képest tizennyolc perccel korábban, 7:03-kor indul tovább, a kisalföldi megyeszékhely és Budapest-Keleti pályaudvar között pedig csak Kelenföldön áll meg. Mindennek köszönhetően 8:49 helyett huszonegy perccel korábban, 8:28-kor érkezik meg a Keletibe. Szombathely és Budapest-Keleti pályaudvar között tizenöt perccel lesz rövidebb a Savaria Intercity menetideje.
  • A répcelaki utasok számára fontos információ, hogy a jelenleg Szombathelyről 5:04-kor induló, Csornán át Hegyeshalomig közlekedő személyvonat nyolc perccel később, 5:12-kori indul. A vonat 5:54-kor érkezik Répcelakra, ahonnan 5:59-kor indul tovább, és 6:26-kor érkezik meg Csornára. Az utasoknak itt átszállási lehetőségük lesz a rövidebb menetidővel közlekedő Savaria Intercityre, amely 6.41-kor indul tovább Csorna állomásról Budapest-Keleti pályaudvarra.
  • A Soprontól Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedő Scarbantia Intercity menetideje tizenkét perccel csökken, mivel Csornán már nem kapcsolják össze a Szombathely felől érkező Intercityvel. A vonat Sopronból a jelenlegihez képest tizenhét perccel később, 6:25-kor indul és 8:54-kor érkezik meg a Keletibe.
  • A Budapestről 19.10-kor induló Intercity Csornától közvetlen eljutást biztosít Sopron és Szombathely irányába is. A Sopronba közlekedő kocsik a vonat elején, a szombathelyiek pedig a vonat végén lesznek majd.
  • Az intercity-közlekedés mellett a regionális forgalomban több módosítás szerepel a december 9-étől érvényes menetrendben. A reggeli időszakban több Soprontól Győrig, illetve Győrtől Sopronig közlekedő személyvonat menetrendje módosul.
  • A jelenleg Sopronból 4:46-kor induló Győr állomásig közlekedő személyvonat Sopronból kilenc perccel később, 4:55-kor indul és Győrbe 6:01 helyett tizenhat perccel később, 6:17-kor érkezik.
  • A jelenleg Sopronból 5:48-kor induló Győr állomásig közlekedő személyvonat Sopronból tizenkét perccel később, 6:00-kor indul és Győrbe 7:08 helyett kilenc perccel később, 7:17-kor érkezik.
  • A jelenleg Sopronból 6:17-kor induló Győr állomásig közlekedő személyvonat Sopronból 28 perccel később, 6:45-kor indul, és Győrbe 7:33 helyett harminchárom perccel később, 8:06-kor érkezik. A vonat új eljutási lehetőséget teremt ebben az idősávban.
  • A Sopron–Szombathely–Pécs között közlekedő személyvonat a menetrendváltást követően megáll Salköveskút-Vassurány megállóhelyen is, illetve egyes Szombathely–Pécs között közlekedő vonatok esetén többlet megállási helyek kerülnek a menetrendbe.
  • A Szombathely–Csorna–Rajka viszonylatban közlekedő személyvonatok Hanság–Nagyerdő megállóhelyen nem állnak meg, Dénesfa és Páli–Vadosfa megállóhelyek esetében pedig irányonként három személyvonat vehető igénybe feltételes megállással.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek