Halad a 380-as ügye

Vörös Attila   ·   2013.03.28. 17:39
400-380veres1haz

A Škoda 380-as sorozatú villamos mozdonya szerdán kezdte meg hazai futópróbáit, ennek során a gép összeférhetőségét vizsgálják a magyar pályával, biztosítóberendezésekkel. A cseh mozdony az ilyenkor szokásos utat járja be, a győri vonali próbakörök után a mozdony hatását nézik a veresegyházi tengelyszámlálóra, egyúttal egy galgamácsai útátjáró viselkedését is megvizsgálják a mozdony hatására.

Nemcsak a vasútbarátok, a helyi utánpótlás is kirajzott a Škoda mozdony hírére<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(képek: a szerző)

A további próbákra már húsvét után kerül sor, április harmadikán a 380-as Kelenföld és Sárosd között fordul egyet, ekkor Pusztaszabolcson végeznek majd állomási mozgásokat a sínáramköri és térközi vizsgálathoz. A mérések utolsó részét ötödikén, Albertirsán végzik majd el, itt szintén az állomáson mozognak majd a Škoda-csodával.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.