Harmincezren emeltek bringát

iho/zöldút   ·   2011.09.23. 06:45
400

A felvonulás szervezői csak a kezdő- és végpontot jelölték meg, a kettő között mindenki szabadon választhatott útvonalat magának. Ennek ellenére a legtöbben a távolságban legrövidebb útvonalat választották, és végig a Bartók Béla út – Szabadság híd – Vámház körút – Múzeum körút – Károly körút – Erzsébet tér – Andrássy út vonalon tekertek, ahol szervezők és rendőrök is kísérték a menetet. Mivel ennyi kerekező nem fért el a sokkal kisebb áteresztőképességű kerékpársávokon, ezért sok helyen a szélső forgalmi sávot is elfoglalta a menetoszlop, a buszok pedig a Bartók Béla úti villamossíneken kerülték el a sokszor lépésben sem haladó kerékpárosokat.

Kattintás után megnézheti képeinket a galériában!<br>(fotók: Vörös Attila)

A menet eleje este fél hétkor indult, a Hősök terén pedig két órával később volt bringaemelés. A térre érkezőket a Budapesti Fesztiválzenekar várta a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén, és többek között Csajkovszkij Polonaise című szerzeményét és Dvořák Szláv táncát is előadták.

Kapcsolódó hírek

Zöldút Kerékpár

Bubi: ferencvárosi bővülés

iho/zöldút   ·   2023.09.23. 12:05

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a kétszázat a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.