Három debreceni egyetemista kezdhet az ASP újonnan nyílt irodájában – a cég a nagyjavításokra is berendezkedne a Hajdúságban

MTI/iho   ·   2024.04.05. 17:20
00_aero_Sapce

A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power Kft.

Az Aero Space Power (ASP) Kft. a repülési és energiaágazatnak nyújt MRO- (maintenance, repair, overhaul – légiközlekedési karbantartás és nagyjavítás) szolgáltatásokat. A vállalatnak kisvárdai központja mellett Budapesten és mostantól már Debrecenben is van fióktelepe. Az ASP jelenleg az egyetlen olyan repülőgéphajtómű-alkatrészjavító üzem a régióban, aminek európai és amerikai légügyi hatósági (EASA és FAA) tanúsítványa is van. Az Aero Space Power Kft. közel két éve végez hegesztési és speciális fémötvözetekkel kapcsolatos javításokat a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér nagyjavító üzemeinek.

A debreceni repülőtér fejlődése az utaslétszám emelkedése mellett a repülőtéren elvégzendő karbantartási igények növekedését is hozza magával. Az ASP Kft. az elsők között szeretné szolgáltatásait felajánlani az odatelepülő repülőgép-nagyjavító cégeknek – írták a közleményükben megjegyezve, hogy a mérnökiroda megnyitásával egy új, magas hozzáadott értékű szolgáltatással bővül a repülőtéri intermodális logisztikai központban elérhető szolgáltatások köre.

A Debreceni Egyetemmel történő együttműködés keretében három hallgató fogja megkezdeni a munkáját a mérnöki irodában, terveik szerint a létszám a tíz főt is eléri a közeljövőben. Az ASP Kft. jelenleg száznyolcvanöt dolgozót foglalkoztat, legtöbbjüket, százhetvenet a kisvárdai javítóüzemben. A létszámot még az idén kétszázhúsz főre bővítenék.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek