Használt gázbuszokat vesz a BKV

iho/közút   ·   2012.05.22. 13:00
00

Nemrég adtuk hírül, hogy Zalaegerszeg önkormányzata a gázbuszok mellett tette le a voksát. A város tapasztalatszerzés céljából megvásárolta a Hajdú Volán egyik alacsonypadlós gázbuszát. Hasonló célból vásárol most a BKV két használt CNG hajtású autóbuszt. Az egy szóló és egy csuklós kocsira kiírt pályázat beadásának határideje 2012. május 30. A gyors lebonyolítás oka lehet, hogy a nemrég felszabadult, jó állapotú dijoni gázbuszflottára szeretne lecsapni a cég.

A dijoni járművek fiatalok, kevés futásteljesítménnyel, megkímélt állapotban csaphatna le rájuk a BKV<br/>(fotó: Divia)

Hazánkban jelenleg Szegeden működnek CNG hajtású autóbuszok, a zalaegerszegi kocsi még nem állt forgalomba, Debrecenben pedig 2010-ig közlekedtek ilyen buszok. Budapesten mindössze a Mázsa téri benzinkúton lehet CNG üzemanyagot tankolni, ha a BKV a technológia bevezetése mellett dönt, akkor várhatóan saját kutat kell majd építenie valamelyik telephelyén.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.