Használt olasz kocsikat szerzett be a RegioJet

iho/vasút   ·   2017.11.14. 13:45
00kicsi

Habár a járműveket még 2010-ben építette az aradi Astra Vagoane Calatori, szinte újnak tekinthetők, mivel az olaszok csak pár hónapig használták őket. Az elmúlt pár év során a santhiài műhelyben parkoltak. Mielőtt új hazájukban forgalomba állnának, a RegioJet új üdvöskéi hazaszaladnak a román gyártóhoz, hogy kisebb műszaki felülvizsgálatot kapjanak, valamint hogy megkapják a cseh szolgáltató új építésű Astra-kocsijainak belső terét. A kocsik megvásárlásának költsége eleddig nem került napvilágra.

Az újonnan beszerzett Astra-kocsikhoz hasonló vagonokat vásárolt használtan Olaszországból a cseh Regiojet (illusztráció: RegioJet)

Ezzel egyidőben a vasúttársaság eladásra kínálja fel hét WRmz sorozatú étkezőkocsiját. Az osztrák SGP által 1988–1989-ben az ÖBB számára gyártott járműveket a RegioJet a 2014 decemberében elindított Pozsony–Kassa távolsági járatokon közlekedtette, azonban a járatot idén januárban visszavonták a csehek, a kocsik pedig már nem szerepelnek a vasúttársaság üzemelési tervei között. A leállított étkezőkocsik jelenleg a brnoi Loko Transnál esnek át felújításon – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek