Hétfőre kész a felfestés, biztonságos a Csepel-szigeti ártéri híd

iho/közút   ·   2020.08.29. 15:00
01_m0_probaterheles_sikeres

Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárult: augusztus 27-én a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd kiegészítő próbaterhelését. Az eredmények ismeretében a közútkezelő szakemberei augusztus 31. reggelre mindkét hídon (mindkét irányban) kiépítik a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést.

(fotók: NIF)

A Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelést tizennégy, egyenként huszonöt tonna tömegű tehergépkocsival végezték el, összesen öt teherkombinációban. Az adatok alapján a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket.

Az eredmények birtokában a Magyar Közút szakemberei augusztus 31. hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon (mindkét irányban) a három-három forgalmi sávos forgalmi terelést a 6-os úti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt. A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján tájékozódhatnak.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, egy-egy hétvégi, csúcsidőszakon kívüli időpontban – vasárnap kora délelőtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek