Horvátország felé nyit az MMV

iho   ·   2015.11.04. 08:45
mmv800

Az MMV 001-es Főnixe (91 55 0602 001-4) futópróbákon vett részt október végén Horvátországban. A mozdony terhelve és elegy nélkül is futott déli szomszédunknál a Zágráb–Sisak szakaszon. A hideg 602-est az RCCC (Rail Cargo Carrier Croatia) mozdonya továbbította Gyékényesről a futópróbák helyszínére. Az MMV ezzel a második hazai magánvasút, amely megveti lábát Horvátországban.

A Dalmarail képe Velika Goricában készült az MMV mozdonyáról

A Train Hungary Magánvasút Kft. 2014-ben kezdte a tárgyalásokat a horvát féllel, amelynek eredményeképp idén március 6-án Zágrábban átvette a Horvát Vasútbiztonsági Intézettől a vasúti engedélyt. Így a hazai vasúttársaság saját vonatait, saját gépeivel egészen az adriai kikötőkig közlekedtetheti. A projekthez azonban nem árt a szlovénekkel is jóban lenni, a Train Hungary várhatóan idén már ott is operálhat.

Az adriai kikötők elérése kulcsfontosságú a hazai árufuvarozó vasúti szereplőknek, hiszen ezek az egyik fő indulási és célállomásai a Magyarországon megrakott irányvonatoknak, gabonavonatoknak és számos konténervonatnak is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek