Idén is jár a budapesti Fényvillamos

iho/vasút   ·   2020.11.27. 11:10
bkv_fenyvillamos

Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó nosztalgiajármű idei első útját a korábbi években megszokott módon a 2-es villamos vonalán tette meg, különleges hangulatot varázsolva a Duna-partra.

2020-ban már tizenkettedik éve indul útjára az adventi és karácsonyi időszak látványossága, a Fényvillamos. Az indulása óta az utasok körében egyre növekvő népszerűségű, több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített UV ikerkocsik most is Budapest különböző pontjain bukkannak majd fel, hogy a belváros mellett külső kerületekbe is eljuttassák az ünnep fényeit.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai évről-évre több ezer izzóval világítják ki, hogy az utazás valóban a hétköznapok megszokásaiból kiemelkedő élménnyé válhasson. Ebben az évben különösen fontos ez, hiszen a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált korlátozások, többek között a karácsonyi vásárok elmaradása, szűkebbre szabják az adventi időszak kereteit a megszokotthoz képest. A közlekedési társaság reméli, hogy a Fényvillamos megjelenésével az utasoknak, a járókelőknek és minden közlekedőnek örömet okoz majd.

Idén a járványhelyzet megkívánta biztonsági intézkedéseket figyelembe véve a Facebookon, online közvetített esemény keretében indította útjára a közkedvelt járművet Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, megköszönve a társaság munkatársainak egész éves munkáját.

A Fényvillamos 2020. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 15 órától szállítja az utasokat. A hét különböző napjain a 42-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon közlekedik majd a járat. A járatok menetrendje megtalálható a BKV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook oldalán is.

(Borítókép: BKV Zrt.)

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek