Idén sem marad emlékvonat nélkül a 37-es vonal

György-Dávid Valentin   ·   2020.10.05. 16:30
kulonvonat_37esvonal_2020

Október 24-én, szombaton már harmadik alkalommal lehet különvonattal utazni a Somogyszob–Balatonszentgyörgy vasútvonalon. Humorban sem lesz hiány!

Mivel a július 25-ei esőzések következtében kialakult villámárvíz Böhönye és Segesd között több ponton járhatatlanná tette a vasúti pályát, ezért a Böhönye–Somogyszob szakasz vonattal nem járható. A megszokottól eltérően az idei vonat így Budapest-Kelenföldről fog indulni 7 óra 57-kor, majd székesfehérvári (8:44), siófoki (9:40) és fonyódi (10:40) megállás után jut el Balatonszentgyörgyre (10:55), ahonnan Böhönye felé veszi az irányt. A vonat Balatonszentgyörgy és Böhönye között minden állomáson és megállóhelyen megáll, fotók, videók készítésére mindegyik helyszínen biztosítanak időt és lehetőséget a szervezők.

Az öt 21-55-ös sorozatú, termes halberstadti kocsiból álló vonatot a tervek szerint a teljes útvonalon a 418 112 (ex M41 2112) pályaszámú Csörgő fogja továbbítani.

Az elmúlt években az esemény összehozta a vasútvonal által érintett települések lakóit, önkormányzatait, civil szervezeteit és a vasútbarátokat. Az összefogás jegyében a helyi önkormányzatok és civil szervezetek idén is szívélyes fogadtatással és programokkal kedveskednek az utazóközönség tagjainak, valamint a vasútállomásokra kilátogatóknak. Dízelmozdony vontatta személyvonat nem mindennapi látvány a Balaton déli partján, továbbá a tizenegy éve szünetelő személyforgalmú mellékvonalon történő utazás nyújtotta élményen túl a jó hangulatról a Balatonszentgyörgy, Mesztegnyő és Böhönye vasútállomásain tartandó színes és izgalmas kísérőprogramok gondoskodnak. Marcali és Kéthely vezetőivel még folynak az egyeztetések, így a programkínálat még bővülhet.

Az esemény sztárvendége a Dumaszínház Karinthy-gyűrűs humoristája és színésze, Badár Sándor lesz, aki pályafutásának elején tizenkét évig dolgozott a vasútnál, eleinte váltókezelőként, később pedig forgalmi szolgálattevőként. Badár Sándor stand-up comedy műsora 15 órától lesz látható a böhönyei vasútállomás előtti téren. Garantált jó hangulat és a nevetés, kár lenne kihagyni!

A vonat Böhönyéről 15 óra 40-kor indul vissza a főváros felé, ahova várhatóan este kilenckor fog megérkezni.

A vonaton a normál vasúti díjszabás és a kedvezmények nem érvényesek. Az érdeklődők a Csörgő-R, Csörgő-E, Balaton, Kis-Balaton, Somogy, Budapest és Pesti Est fantázianevű jegytípusok közül választhatnak, melyek árai utazási viszonytól függően háromezer és 8900 forint között mozognak. 18 éven aluliak ötven százalékos kedvezménnyel, négy éven aluliak pedig díjmentesen utazhatnak. Támogatójegy is vásárolható.

A vonat menetrendjével, a részletes programtervvel és a jegyrendeléssel kapcsolatban még több információt találnak az esemény plakátján és hivatalos Facebook-oldalán.

Ünnepeljük együtt a 127 éves Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonalat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek