II. típusú vámszabadterületi engedélyt kapott Záhony

iho   ·   2015.11.16. 09:53

A töredékére esett vissza a záhonyi körzet forgalma az ukrán vasút fizetésképtelenné válásával és az orosz-ukrán konfliktus elhúzódásával, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerint a térség gondjait csak úgy lehet megoldani, hogy függetlenítik a működést a kelet-nyugati áruforgalomtól. Ezzel beruházásokat vonzanának a záhonyi térségbe, az ahhoz kapcsolódó áruforgalom pedig a rendeződő viszonyok esetén a tranzitforgalmat is újra tudná generálni.

Az MLSZKSZ szerint azomban a még október 28-án hatályba lépett döntés csak az első lépés, szükséges a térség fejlődését meghatározó kereskedelmi és marketing feladatrendszer meghatározása, a létrejött II. típusú vámszabad terület működési rendjének kialakítása, ehhez kapcsolódva a szövetség elindította az érdekeltek közötti szervezőmunkát – áll az MLSZKSZ sajtóköz6leményében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.