Indul az Aabenraa-teszt

iho/közút   ·   2012.12.05. 09:21

December 5-étől, szerdától közlekedik a használtan érkezett Volvo 8500-as tesztautóbusz. A típust elővárosi jellegű utaselrendezéséből adódóan a 240E jelzésű autóbuszok vonalán próbálhatják ki a BKV utasai. A jármű közel 14 méter hosszú, egészen a második ajtóig alacsony padlós kialakítású, ahol két dupla lehajtható ülés található. Az utastéri kamerákkal ellátott autóbusz befogadóképessége 96 fő, 44 ülő- és 52 állóhellyel. Mivel korábban a BKV még nem tesztelt hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért a decemberi tesztidőszak üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat.

A BKK az utasok véleményére továbbra is számít, a tapasztalatokat a 06-1-258-4636-os telefonszámon és a bkk@bkk.hu e-mail címen várja a közlekedési vállalat.

A vélemény kialakítása során a BKK az utasokat kéri, hogy figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

Kapcsolódó hírek