Ismét áthág a Brenneren az RCG

iho/vasút   ·   2021.03.26. 15:00
obb_rcg_tehervonat

A szállítmányozó cég heti négy új intermodális TransFER-fuvart kínál Verona és Hannover között.

Tovább bővíti intermodális szállítási hálózatát az ÖBB Rail Cargo Group (RCG): március 29-étől közvetlen TransFER-fuvar köti össze a veronai Interporto Quadrante Europa vasúti teherszállítási központot és az Északi-tengernél található Rail Terminal Hannover-Leinetor terminált. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az RCG hatékony, környezetbarát szállítási lehetőséget kínál Észak-Olaszország és Észak-Németország között, kapcsolatot nyújtva az európai kontinentális ellátási láncokhoz.

A társaság az új intermodális fuvarral jelentős szerepet vállal a modális váltás irányába: a Brenner-tengelyt érintő áruszállítás közútról vasútra terelésével csökkenti a Brenner-hágó kamionforgalmát és a környezeti terhelést, mivel a tehervonatok hetente akár 256 kamiontól is mentesítik a komoly közúti tranzitforgalomtól és szenvedő ausztriai utakat, mindeközben a zajterhelés is csökken. Az RCG előzőleg tavaly év elején vett fel új, a Brenner-bázisalagúton átkelő fuvart a szolgáltatási palettájába: hetente két közvetlen tehervonatot indított el a Balti-tenger partján fekvő Lübeck és Verona között, mindkét irányban.

Verona városa nagyon jó elhelyezkedésével rendkívül fontos Veneto tartomány és egész Észak-Olaszország számára. Veneto Olaszország harmadik legerősebb gazdaságú tartománya, iparában elsődlegesen a gép- és elektrotechnika, a fémipar, a divat- és textilipar, a műanyaggyártás, az autóipar, a bútorgyártás, valamint az élelmiszeripar dominál.

Az észak-olaszországi Verona és az észak-németországi Hannover között indít új, közvetlen, intermodális TransFER-fuvart az RCG (képek forrása: ÖBB RCG AG)

Németország már régóta elsődleges felvevőipaca Venetónak, és magának Olaszországnak is. Alsó-Szászország, melynek Hannover a székhelye, gazdaságilag Németország negyedik legerősebb szövetségi tartománya. Az Északi-tenger partján fekvő egykori Hanza-város kiterjedt vasúti és vízi szállítási útvonalakkal rendelkezik, és autópályák szempontjából is számos kapcsolattal bír mind az észak–déli, mind pedig a nyugat–keleti közlekedési tengelyek felé. Ezekből az összeköttetésekből pedig jócskán profitál a hannoveri vasúti terminál. Alsó-Szászországban számos autógyártó és élelmiszeripari cég, hajógyár és vegyipari vállalat üzemel.

Az ÖBB RCG a napokban indította el kilenc nyelven elérhető, felhasználóbarát TransNET alkalmazását: a digitális szállítmányozás-hálózati térkép új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go” és „Thanks” beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatóak ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

Az ÖBB Rail Cargo Group több mint ötven hálózati és számos egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG az elsőtől az utolsó kilométerig minden részletről gondoskodik.

Az RCG digitális világa és teljes szolgáltatási kínálata a www.smartlink.railcargo.com oldalon keresztül elérhető. A SmartLink nemcsak egyszerű hozzáférést garantál a vasúti rendszerhez, hanem átfogó képet is ad a vasúti árufuvarozási folyamat minden lépéséről. Kezdésként a SmartLink a vasútlogisztika digitális színterének négy területét érinti: az ügyfelek menetrend szerinti vagy egyedi TransFER-összeköttetések közül választanak, továbbá tájékozódhatnak a rendelkezésre álló fuvareszközökről, valamint a számukra releváns alap- és kiegészítő szolgáltatásokról. A folyamat végén egy kapcsolattartó kolléga áll rendelkezésre, aki az ügyfelekkel együttműködve elkészíti az egyedi igényekre szabott ajánlatot.

Az Európa számos telephelyén összesen 9340 alkalmazottat foglalkoztató Rail Cargo Group 2,3 milliárd eurós éves forgalmával Európa vezető vasútlogisztikai vállalatai közé tartozik. Az RCG partnereivel együttműködve átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatásokat kínál Európában, egészen Ázsiáig, összekötve az európai csomópontokat és kikötőket Oroszország, Törökország és Kína virágzó gazdasági központjaival. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek