Ismét DB Cargo a cégnév!

iho   ·   2016.03.11. 11:15
00kicsi

A Deutsche Bahn (DB) vasúti szállítási üzletága 2016. január 1. óta DB Cargo néven üzemel. Ennek következményeként a DB Schenker Rail Hungária Kft. várhatóan 2016. április 1-jétől (a cégbíróság bejegyzésétől függően) a DB Cargo Hungária Kft. nevet fogja viselni. 2016 év végéig világszerte az összes DB Schenker vasúti vállalkozás nevet változtat.

A jövőben a márkanév, mint „DB Schenker” a DB Schenker Logistics üzletágat fogja lefedni. Ez csökkenti a DB nagyvállalat márkabonyolultságát és egységes megjelenést biztosít a vasúti tevékenységeknek. Fontos megemlíteni, hogy a cég fő tevékenységi köre is megváltozik rakománykezelésről vasúti áruszállításra.

A romániai leányvállalat Transmontanája Kelenföldön<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Új logónk, a DB, ami szerte Európában önmagában mindig a vasútüzemet fogja jelenteni. A névváltáshoz hozzá tartozik e-mail címeink megváltoztatása is, mely a jövőben @deutschebahn.com végződésű lesz. Természetesen a régi e-mail címre érkezett leveleket automatikusan továbbítjuk az új e-mail címre, így partnereinknek remélhetőleg nem okoz majd ez kellemetlenséget. Honlapcímünk az alábbira változik: dbcargo.com/hu.

Európa legnagyobb teherszállító holdingja, amelynek 94 százalékos tulajdonosa a német DB AG, a maradék hat százalékot a Nederlandse Spoorwegen (NS) birtokolja, 2000. január 1-jén jött létre. Három régióra (közép, nyugat és kelet) osztva több vasútvállalatot és logisztikai céget üzemeltet, a 2009-es névváltozás (Railionról DB Schenker AG-ra) előtt az európai vasúti forgalom 22,5 százalékát uralta, közel háromezer mozdonnyal és százezer saját teherkocsival.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek