Ismét kiírták a metrófelújítási tendereket

iho   ·   2017.03.08. 15:02

Mivel a tenderek felbontásának ideje április 24-e, illetve 27-e, a kérdés még mindig nyitott: mikor is kezdhetik el érdemben a felújítást? A budapesti vizes VB-t júliusban rendezik, mindkét szakasz felújítása érintheti az ide érkező forgalmat egyrészt a repülőtér felől, másrészt pedig az uszoda megközelíthetősége miatt, Tarlós István főpolgármester a közelmúltban júniusi kezdést jelentett be.

A tenderek kiírása mindkét esetben tartalmazza az összes, érintett állomás és az érintett vonali műtárgyak felújítását, ezek között liftek beépítése is szerepel. Az egységes pályarendszer miatt a részajánlattétel lehetőségét kizárták, az északi és a déli szakaszt egyben lehet megpályázni. Az állomások egységes arcukatának kialakítását is kiköti a kiíró (reméljük, a 2-es metró állomásainak uniformizálásánál kissé ötletesebben oldják majd meg – a szerk.).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.