Itt fognak éjszakázni a debreceni villamosok

iho/vasút   ·   2011.09.19. 09:49

Az új villamosok beszerzése mellett a Debreceni Közlekedés Zrt. (DKV) átépíti a járműveknek szánt tárolócsarnokot és kicseréli a meglévő vágányokat is – adta hírül a delhir.hu. Tavasz óta a régi tároló- és javítócsarnokot lebontották, jelenleg az épület szigetelésén és padlózatán dolgoznak. A csarnok a tervek szerint az év végére készül el.

„A szerkezetépítésen túl vagyunk, most a tetőhomlokzat építésén dolgozunk. Hőszigetelünk, az épületben pedig a padló-előkészítési munkákat végezzük” – mondta el Labancz Endre projektigazgató.

A padlószinten ugyan most még sár van, de hamarosan ott alakítják ki a villamosok javításához és karbantartásához szükséges szerelőaknákat.

A debreceni villamostenderről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.