Jetisegély egy fordulóra

iho   ·   2013.02.26. 10:00
00

Még Ausztriában romlott el a RJ65 vonógépe, egyik testvére, egy szintén Railjet-Taurus igyekezett segítségére. A mozdonynak azonban nincs magyar engedélye, ezért Hegyeshalomban a Trakció 001-es Teknőjére kellett cserélni.

Hegyeshalmi trakcióváltás után előfogattal érkezik a Keletibe<br>(fotó: Kovács Balázs)

Az eredeti, hideg mozdony továbbra is a vonaton van, ezért a keddi RJ62 is hasonló összeállításban közlekedett. A menetirányt betartva, vezérkocsival előre, a hideg osztrák és a segítséget nyújtó magyar modonnyal a szerelvény végén futott ki a Keleti pályaudvarról.

Indulás a Keletiből<br>(fotó: Fülöp Dániel)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.