Jobb az idő, bezár a melegedő

iho/vasút   ·   2012.03.05. 17:03

A 3-as metró Nagyvárad téri galériájában a fagyoskodók számára kialakított melegedő – tekintettel az enyhülő időjárásra – egy hónap után, a mai napon bezár – hangzik a BKV és a BKK közös közleménye.

Február elején Tarlós István főpolgármester az utcán fagyoskodók segítésére kérte a Budapesti Közlekedési Központot és a Budapesti Közlekedési Zrt.-t, ezért a BKK és a BKV megnyitotta a 3-as metró vonalán található Nagyvárad téri metróállomás galériáját az utcán fagyoskodók előtt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. a közösségi közlekedés biztosítása mellett minden esetben kiemelten fontosnak tartja az emberi élet védelmét, ezért is járultunk hozzá ezzel az intézkedéssel ahhoz, hogy menedéket nyújtsunk azoknak, akiknek nem volt hova menniük, és enyhítsük számukra a hideg időjárás miatti viszontagságokat.

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.