Jobb hírek az utakról: feloldott lezárások

MTI   ·   2013.01.14. 13:32

Megindult a forgalom a 811-es úton Alcsútdoboznál, ahol korábban árokba csúszott egy kamion – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjel. Kiss Z. Edward elmondta: befejeződött a műszaki mentés, így a rendőrség megszüntette az útlezárást. Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a tatabányai tűzoltóság daruja segítségével emelték ki a szerelvényt az árokból.

Újra haladhat a teherforgalom a 2-es főúton a Nógrád megyei Parassapusztától Pest megye felé – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva elmondta: a havazás miatt reggel 8 órától szüneteltette a teherforgalmat a rendőrség; a személygépkocsik zavartalan haladása, valamint a közútkezelők munkavégzése miatt félreállították a tehergépjárműveket. Az útszakaszon a forgalom helyreállt, így most már mindkét irányba zavartalanul haladhat - tette hozzá a szóvivő.

Délben nagyjából egyórás időtartamra ideiglenesen megnyitották a kamionforgalom számára a rédicsi és a letenyei határátkelőket - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a távirati irodát. Bagó Szilárd elmondta: Rédicsnél Szlovénia felé, Letenyénél pedig Horvátország irányába addig engedték át a teherjárműveket, amíg a határ menti kamionterminálok nem teltek meg. A szlovén és a horvát hatóságok azért döntöttek az ideiglenes határnyitásról, hogy a határ mentén várakozó tehergépjárműveket biztonságosan el lehessen helyezni.
A helyettes szóvivő hozzátette: egyik átkelőhelyen sem alakult ki torlódás, viszonylag kevés kamion várakozott a határok közelében.

Zala megye útjain azonban több helyen is elakadt teherjárművek mentéséhez riasztották a katasztrófavédelmet.
Délelőtt a 74-es főúton az egervári elágazónál, a 76-os főúton Szentgyörgyvárnál, illetve a teskándi elágazónál, továbbá Keszthelyen és Nagylengyelnél kellett traktorral vagy a tűzoltók közreműködésével elakadt kamionokat menteni. A 75-ösön Baknál nyolc teherjármű torlódott fel az emelkedőn, Fakospusztánál egy üzemanyag-szállító kamion akadt el az emelkedő alján, Zalaapátinál pedig keresztbe fordult egy teherjármű, ezeket szintén tűzoltók segítették újra útnak indítani.

Kapcsolódó hírek