Jubileummal búcsúzik a centenáriumi ünnepségsorozat

iho   ·   2015.10.15. 19:01

Az 1975-ben átadott garázs október 18-án, vasárnap 10–16 óra között várja nyílt napján a látogatókat. A buszgarázs egyébként nem látható helyszíneinek meglátogatásán kívül több tartalmas programmal készülnek a szervezők: vezetéstechnikai bemutatón, motorkerékpár-kiállításon kívül a jelen járművei, és a felújított Mávag TR3,5 típusú veteránbuszt is meg lehet csodálni, és eg, Cinkotán felújított Faros is vendégeskedik majd.

Akinek B kategóriás jogosítvány van a zsebében, előzetes regisztráció után kipróbálhatja, milyen is a személyautónál lényegesen nagyobb jármű volánja mögött ülni, ugyanígy be kell jelentkezni a szerelőcsarnok-látogatásra is.  A kisebb gyermekeket mini KRESZ-pálya, a nagyobbakat autóbusz-szimulátor várja, lehet buszmaketteket készíteni, és tesztelhetjük tudásunkat közlekedéstörténeti kvízekkel is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.