Kamionok árokban, elakadt busz Vas megyében

MTI   ·   2013.01.14. 11:45

Több jármű is árokba csúszott, egy autóbusz pedig elakadt hétfő reggel a havazás miatt Vas megyében. A 8-as főútról Körmendnél elővigyázatosságból a 76-os számú főútra terelik a kamionokat – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint Jánosházánál a kora reggeli órákban egy kamion az árokba futott, egy autóbusz is elakadt a hóban, a tűzoltók azonban mindkettőt kimentették és segítettek a továbbhaladásukban.

Délelőtt Szombathelyen, az Újvilág utcában szintén egy kamion csúszott az árokba, itt is a tűzoltók segítettek kivontatni a járművet az útra.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök Nádasd külterületén a 86-os és a 76-os út kereszteződésénél a kamionforgalmat a 76-os főútra, a 8-as útról pedig a 74-es útra terelik.

Leibinger Eszter megyei szóvivő arról is tájékoztatott, hogy Szlovénia és Horvátország a kamionforgalom előtt lezárta a határokat, ezért a rendőrök a Győr felől érkező járműveket a 86-os úton, a Veszprém felől érkezőket pedig a 8-as úton félreállítják. Vép térségében egy alsórendű úton egy osztrák kamion csúszott az árokba, a műszaki mentése még folyamatban van, személyi sérülés nem történt – tette hozzá.

Vas megyében vasárnap kora délután kezdett intenzíven havazni, azóta 25-30 centiméternyi hó hullott.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a megye területére. Az előrejelzés alapján a következő 24 óra alatt még legalább 20 centiméternyi friss hó várható.

Kapcsolódó hírek