Karmolt a Kocúr

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.06.28. 12:00
Polana_01

Csütörtök éjjel az Eperjesről Pozsonyba tartó 800-as számú Poľana gyorsvonat szerelvényét Pelsőc (Plešivec) állomáson megrongálta az állomási tartalék 742.056-os Kocúrja.

Fotók: railpage.net

Éjfél körül történt a baleset: miután Pelsőc állomásra megérkezett a gyorsvonat, kiderült, hogy a ZSSK 757-es sorozatú mozdonya felmondta a szolgálatot, ezért segélygépre volt szükség. Az éppen Pelsőcön pihenő 751.125-ös mozdony, ami egyébként a ZSSK Cargo tehervasúté, vállalta a nemes feladatot. A mozdonycserét követően és a kötelező fékpróba elvégzése után szabad jelzésre kijárt a Poľana gyorvonat Pelsőcről. A jelzőt elhagyva a váltóknál viszont összeért a szerelvény mozdonya és négy kocsija a szemközti vágányon várakozó állomási tartalék gépével.

A Prágába taró hálókocsi az első a mozdony után, ezt is feltépte a Kocúr

Minden bizonnyal a tartalék Kocúrja ácsorgott szabálytalanul a váltóknál. A balesetben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős, hiszen mindkét mozdony és négy vasúti kocsi oldala is rongálódott. A Kassáról Prágába tartó közvetlen hálókocsi is sebesült. A balesetről további fotókat a railpage.net weboldalon találnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek