Kerékpárút épült a szlovén határnál

iho/zöldút   ·   2019.09.13. 12:00
400px_orfalu_budfalva_kerekparut

A két település közötti kerékpáros összeköttetés kivitelezése 2018 áprilisában kezdődött meg. A munkálatok ütemtervnek megfelelően haladtak és a szerződésben rendelkezésre álló tizenkét hónapos határidőre be is fejeződtek. A műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2019. április 9-én került sor. A kerékpáros összeköttetést 2019 júniusában helyezte forgalomba a közlekedési hatóság.

Közel 1,3 kilométer hosszú burkolaton tekerhetnek át Orfaluból Szlovéniába a bringások. A képre kattintve galéria nyílik (fotók: NIF Zrt.)

A megépült útszakasz Orfalu belterületi szakaszán halad végig, majd a lakott területet elhagyva folytatódik egészen a szlovén határig. Az elkészült 74189 jelű utat a meglévő önkormányzati út vonalvezetésének figyelembevételével alakították ki az épületek meghagyásával.

A beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a Vas Megyei Önkormányzat által benyújtott Guide2Visit (SIHU101) pályázat keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával és a Magyar Állam támogatásával. A nettó 284 millió 825 ezer 215 forint értékű fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. beruházásában jött létre, a kivitelezők a Vértes Aszfalt Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. voltak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek