Késés késés hátán a Dunántúlon

iho/vasút   ·   2017.02.28. 13:19

Kedden kora reggel a Kiscséripuszta és Lepsény között elromlott a nyíltvonali biztosítóberendezés. A vonatok az érintett szakaszon biztonsági okokból csak lassabban közlekedhetnek. A műszaki hiba húsz-harminc perccel növeli a dél-balatoni vonalon közlekedő szerelvények menetidejét.

A délután negyed kettő körül készült képernyőmentés idején több vonat is egy óránál is nagyobb restanciát hozott össze a fehérvári vonalon

A délelőtt folyamán a Kelenföld-Nagytétény-Tárnok vonalszakaszon is meghibásodott a biztosítóberendezés, így a székesfehérvári vonalon közlekedő vonatok menetideje akár harminc-hatvan perccel is meghosszabbodhat. A szakemberek a hibát délután egy órára elhárították.

Az 1-es vonal sem maradt ki a késésekből: nem sokkal dél előtt Győr és Öttevény között megrongálódott a felsővezeték, emiatt azon a szakaszon a vonatok csak az egyik vágányt használhatják, ami húsz-harminc perces késéseket okozhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kiss-flotta: pipa!

iho/vasút   ·   2022.09.30. 18:00

Megérkezett a negyvenedik emeletes motorvonat is, így teljes lett a MÁV-Start emeletes motorvonatflottája. A legújabb Stadler Kisst a hatósági próbákat követően hamarosan forgalomba helyezik, az utolsó néhány szerelvény is a következő hónapokban forgalomba áll.