Késések Fehérvár felé, kijavították a hibát Győrnél

iho   ·   2013.11.14. 08:17

Kelenföld és Nagytétény között elromlott egy vasúti fény- és félsorompó. Emiatt átlagosan 30-40 percet késnek a Budapest – Székesfehérvár közötti vonatok, olvasható a MÁV-Start oldalán.

A hiba kijavításán már dolgoznak, addig a vonatok a biztonság érdekében ezen a szakaszon lassabban közlekedhetnek, a sorompónál pedig csak 15 kilométeres óránkénti sebesség alkalmazható. Ez mintegy 30-40 perces késéseket okoz. A vasúttársaság kéri az arra autózókat, hogy a vasúti átjárónál fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Győr és Öttevény között 7 óra 15 perckor helyreállították a kora reggeli órákban meghibásodott vasúti jelző- és biztosítóberendezést, a másik vágányon pedig befejezték a vágányzárat, amit karbantartás miatt rendeltek el az éjszakai órákban. A vonatközlekedés folyamatosan és fokozatosan áll helyre.

A berendezés használhatatlansága miatt Győr térségében lelassult a vonatközlekedés, egy-másfél órás késések voltak a reggeli órákban. Immár üzemszerűen működik a forgalomirányító rendszer, késésekkel még számolni kell, de folyamatosan áll helyre a menetrend a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek