Kész a bal vágány a 3-as metró belvárosi szakaszán, a jobb vágánytérben zajlik a munka

iho/vasút   ·   2021.12.22. 18:10
00_m3_klinikak_kabelhuzas

Az M3 metróvonal belvárosi szakaszán az év utolsó hónapjában is markáns változásokkal láthatók a felújítás alatt álló állomásokon és az alagutakban.

A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokon néhol felsejlik az utasterek leendő látványvilága, színek, burkolati elemek, bútorok formájában. A mozgólépcsőket és a ferdepályás felvonókat már beépítették.

A Deák Ferenc téren ideiglenes teherlift üzemel a felvonóaknában, ami nagyban megkönnyíti a területen dolgozók munkáját. A gépészeti, azon belül is a biztonsági rendszerek – vízköddel oltó, valamint hő- és füstelvezetés berendezései – minden állomáson és vonali alagútban a helyükre kerültek, a három előrehozott átadású – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – állomáson jövő év januárjában már a tesztüzemek is elkezdődnek.

Az alagútban a bal vágány már megújult, a jobb vágánytérben pedig különböző munkafázisok zajlanak, a sínleerősítésektől egészen az áramellátást biztosító kábelek behúzásáig.

A metrófelújítás hivatalos oldalán hatalmas galériát talának arról, hogyan állnak most a beruházással.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek