Kezdődik az iskola, változik a menetrend

iho   ·   2013.08.29. 10:49

A 2013-2014-es tanév szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, amelyhez igazodva változik a budapesti tömegközlekedési járatok menetrendje is: életbe lép a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend – közölte a BKK.

A tanítási időszak kezdetével a nyári időszakhoz képest megváltozó utazási szokásokhoz igazodva szeptember 2-ától a budapesti tömegközlekedési járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek. Hétköznapokon általában külön menetrend érvényes a hétfőtől csütörtökig és más a pénteki napokra.

A kora reggeli időszakban az iskolaszünethez képest a nagykörúti villamosok is sűrűbben járnak hétfőtől<br>(fotó: Vörös Attila)

Az új tanévben a tanítási szünetek a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerint a következőképpen alakulnak: őszi szünet: 2013. október 28-ától 31-éig; téli szünet: 2013. december 23-ától 2014. január 6-áig; tavaszi szünet: 2014. április 17-étől 22-éig.

Ezekben az időszakokban a BKK járatai általában a tanítási szünetre érvényes menetrend szerint közlekednek. Karácsony és újév között a járatok külön, az év végi forgalomhoz igazodó közlekedési rend szerint közlekednek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek