Kicsit még várni kell a Futárra a Combinókon

MTI/iho   ·   2014.12.02. 09:49

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a projekt néhány hét késedelemben van, mert a vállalkozó csak jelentős késéssel tudta a Futár és videorendszer terveit úgy elkészíteni, hogy az a megrendelő és az üzemeltető BKV igényeinek megfeleljen, továbbá kellően kidolgozott legyen ahhoz, hogy megszerezze a Nemzeti Közlekedési Hatóság átalakítási engedélyét.

A prototípus szerelése már folyamatban van, és a BKK kérésére az utasok számára hozzáférhető fedélzeti wifirendszert is telepítenek a járművekre. A BKK kitért arra is, hogy a videorendszert és a Futárt egyszerre építik ki és össze is kötik, így a diszpécserek hozzáférhetnek a kameraképekhez, és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

A Futár elnevezésű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert október 1-jén adták át. Tarlós István főpolgármester az aznapi sajtótájékoztatón azt mondta, a Futár műholdas felügyelettel vonja ellenőrzés alá a főváros közösségi közlekedését, a diszpécserek hatékonyan be tudnak avatkozni forgalmi zavar esetén, s az egyben kényelmes tájékozódási lehetőséget biztosít az utazóközönségnek.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a központ akkori bejárásakor újságíróknak arról beszélt, hogy a 4-es és a 6-os vonalán közlekedő Combino villamosokat jövő tavasszal vonják be a Futár rendszerbe, mert a járműveket teljes körűen be is kamerázzák majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek