Kilencezerszer a Föld körül, balesetmentesen

iho/közút   ·   2023.12.15. 13:00
volanbusz_kituntetes

A Volánbusz idén közel 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazta kitüntetéssel vagy elismeréssel. Közel háromszáz autóbuszvezető a balesetmentes közlekedésért vehetett át díjat.

A közlekedési társaság minden évben kitünteti azokat az autóbuszvezetőit, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el a mindennapokban az utasokat céljukhoz. A Balesetmentes Közlekedésért kitüntetés valamelyik fokozatát idén közel háromszáz munkatárs vehette át:

  • egymillió kilométert 146-an,
  • 1 millió 250 ezer kilométert kilencvenen,
  • másfélmillió kilométert harminchárman,
  • 1 millió 750 ezer kilométert tizenhárman,
  • kétmillió kilométert kilencen,
  • 2 millió 250 ezer kilométert öten vezettek le balesetmentesen eddigi pályafutásuk során;
  • két és fél millió balesetmentes kilométerig idén egyetlen autóbuszvezető érkezett el, ő több mint három és fél évtizede szállítja az utasokat.

A díjazott autóbuszvezetők hibátlan teljesítményükkel, a balesetmentesen megtett kilométerekkel akár kilencezerszer is megkerülhették volna a Földet.

A Volánbusz mintegy tízezer autóbuszvezetőt foglalkoztat, akik rendkívüli tapasztalattal és rutinnal felvértezve végzik munkájukat. Nagy felelősség hárul rájuk, hiszen napi több százezer utas biztonsága, testi épsége múlik rajtuk. Legtöbbjük nemcsak feladatként, hanem hivatásként tekint munkájára, megbecsüli járművét, sokan családi példát vagy gyermekkori álmot követve választják ezt a szakmát és a vállalatot.

Az autóbuszvezetőkön kívül százhatvan volánbuszos munkavállaló részesült magas szintű (főigazgatói vagy igazgatói) elismerésben. Az ő esetükben a többéves, évtizedes munkát, a megbízhatóságot, a példaértékű elkötelezettséget értékelte és jutalmazta a Volánbusz. Mosóczi László, a MÁV-Start és a Volánbusz közös vezérigazgatója a központi régió budapesti ünnepségén hangsúlyozta: „Az ország- és vármegyebérletek bevezetésének köszönhetően jelentősen nőtt a közösségi közlekedés vonzereje. Míg a MÁV-Start 175 millió, addig a Volánbusz 634 millió utazással számol idén, ami mindkét cég esetében figyelemre méltó növekedést jelent. A MÁV-HÉV és a GYSEV utasaival együtt közel egymilliárd utazásról gondoskodik a négy meghatározó hazai közösségi közlekedési szolgáltató, s ez olyan teljesítmény, amit érdemes megőrizni és továbbfejleszteni. Ezt a célt szolgálja a Volánbusz és a MÁV-Start integrációjának következő lépése is. A változásoknak köszönhetően a Volánbusznál dolgozók egzisztenciája még biztosabbá válhat a jövőben, a busztársaság és a MÁV-Start megújult, közös vezetése pedig továbbra is számít a munkájukhoz, hivatásukhoz hű munkavállalókra.”

(Nyitóképünkön az egyik átadott kitüntetés. Fotó: Volánbusz Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek