Kiürül a kelenföldi állomásépület, kérdéses a további sorsa

Vörös Attila   ·   2019.09.30. 15:00
88_klallep

A múlt hét folyamán kiköltöztették a kelenföldi állomásépületet. A műemléki védettség alatt álló impozáns, de sajnos egyre csak romló állapotú felvételi épület folyamatosan vesztette el a funkcióit, a 4-es metró új aluljárójának átadásával viszont felgyorsultak a folyamatok. Ott a büfék sokkal jobban megélnek, de a jegyautomatákat is oda volt racionális telepíteni. A személypénztárak azonban az elmúlt években még kitartottak a váróteremben, ahogy egy újságos is sikerrel tartotta a frontot. Nemsokára neki is költöznie kell, a várótermet pedig az épület többi részével együtt lezárják.

Költöztetők. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Most, hogy a személypénztárakat levitték az aluljáróba, ott egy teljes, komplex szolgáltatást kapnak az utasok – a MÁV mellett a BKK is működtet irodát, automatákat. Megkérdeztük a vasúttársaságot a felvételi épület jövőjéről. Egyelőre sok konkrétum nem körvonalazódik, csak bízhatunk abban, hogy a jelenlegi vezetés tettrekészebb lesz a megszokottnál és nem hagyják az összeomlás széléig sodródni a frekventált helyen levő műemléket. A MÁV ezt írta: „A MÁV Zrt. vizsgálja az épület jövőbeni hasznosításának lehetőségeit annak érdekében, hogy a műemléki védettség alatt álló épület megújulva, megszépülve kereskedelmi, kulturális, vagy más közfunkciók befogadásával működhessen. Az épület felújítására az új funkció kiválasztását követően kerülhet sor.”

Nem mindenkinek volt elég a tizennégy (14) felkiáltójel!!!!!!!!!!!!!!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek