Költözik a 4-es Nohab

iho/vasút   ·   2015.12.17. 10:02
00kicsiuj

Így indult el Tapolcára  Négyeske:

Korábban írtuk:

Az emelés sokkal nehezebb feladat volt, mint a XIIh 6633-as gőzösé: igaz, ezt napvilágnál – ha lehet így nevezni a decemberi borongós, hűvös időt – végezték, de a mozdonytorzó keményebb diónak bizonyult. A súlyelosztása ugyanis ennek a mozdonyorrnak sokkal rosszabb, és fogást is nehezebb volt találni rajta. Elöl ugyan adta magát a két ütköző, hátul, a fal felől kialakított két, látszólag kicsiny emelési pont nem kínált igazán jó lehetőséget. Az emelési próbák közben jöttek a komplikációk: először a már elvileg leválasztott pályakotró, majd a beragadt forgóváz indult el felfelé a torzóval együtt, végül jó két és fél órányi küzdelem után sikerült a trélerre emelni a 004-es Nohab maradványait.

Fogáskeresés közben<br>A képre kattintva galéria nyílik (Vörös Attila fotóriporter kollégánk felvételei a gyülekezőn készültek)

Ahogy arról korábban is beszámoltunk már, ma kiemelik, holnap 18-án Tapolcára szállítják, hogy aztán 22-én ünnepélyesen fölavassák ott, ahova mindig is tartozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek