Kónynál kővel megdobták az RCH Taurusát

iho/biztos út   ·   2016.08.15. 08:45
rch_betort0

Még augusztus 12-én történt az eset: a 90984 számú vonattal közlekedett Sopron felé a Rail Cargo Hungaria 1116 012-es Taurusa, amely 21:40-kor haladt át Kóny állomáson, ahol a mozdonyvezető a raktárépület sarkánál háromfős társaságot látott. Egyikük meglendítette a karját, és egy pillanattal később betört a mozdonyvezető felőli szélvédő.

(fotó: Rail Cargo Hungaria/Porpáczy Richard)

A mozdonyvezető először fékezett, de egy pillanattal később meggondolta magát, mert úgy gondolta, hogy a megállás itt már nem segít, legfeljebb elriasztja a helyszínről a tetteseket. Menet közben Csorna állomásra kérte a menetirányítótól a vonat félreállítását és rendőri szemléjét. Aztán közvetlenül a rendőrséget hívta, és személyleírást adott az elkövetőkről. A gyorsan Kónyra érkező járőr látott a faluban egy társaságot, amelyre ráillett a személyleírás, ezek egyike pedig néhány jól feltett kérdés után elismerte a merényletet. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az elkövetőt félórával a bűncselekmény után előállították.

A mozdony jobb első szélvédője betört, a ragasztott üveg belső rétegei szétrobbantak és szilánkjai beterítették a vezetőállást. A mozdonyvezető szemébe is ment egy szilánk, ezért a tettesnek a 4000 euró anyagi károkozás mellett testi sértésért is felelni kell.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek