Környezetbarát ICE-bázist épít a DB

iho/vasút   ·   2016.04.20. 18:45
400px_db_ice_bazis

A beruházás során a Caverion alakítja ki a kétszázhúsz millió eurós létesítmény fűtés-, hűtő-, higiéniai, szellőztető, légkondicionáló, valamint automatizálási rendszereit, tizenkilencmillió euró értékben. A vállalat műszaki karbantartást is biztosít majd az ICE-szerelvények, köztük a legújabb generációt képviselő ICE4-es vonatok kiszolgálására is tervezett bázis 2017. májusi  átadását követően – adja hírül a Global Rail News.

Az új kölni ICE-bázis teljes mértékben megújuló energiaforrásokat használ majd (forrás: Global Rail News)

A Köln Nippes városrészében megépülő, 230 ezer négyzetméter területű ingatlan az első, kizárólag megújuló energiaforrásokat használó karbantartóbázis lesz Németországban. Az energiát ezerkétszáz napelem biztosítja, amelyek évente összesen háromszáz megawattóra áramot fognak termelni. A DB szerint ha az épületnek több energiára lenne szüksége, mint amit a napelemek elő tudnak teremteni, máshonnan vásárolnak majd megújuló energiaforrást. A Caverion Germany vezérigazgatója, Werner Kühn szerint a magas igényeket támasztó beruházáshoz nagyon megbízható és pontos tervezés szükséges a nagyon rövid megvalósítási időszak, valamint az épület hatalmas mérete okán.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek