Köszönetkoncert a Deák Ferenc tér metróállomáson

iho/vasút   ·   2023.01.15. 09:00
00_koszonet_koncert

Az M3 metróvonal megújult állomása egy estére koncertteremmé alakult át. A Budapesti MediCantare Vegyeskar és a Vox Insana Kamarakórus közös előadásában felcsendülő dallamok a köszönet hangjai voltak.

Az esemény ötletgazdája Gurdon Balázs, a Deák Ferenc téri metróállomás új tereinek egyik építész tervezője, koncerttel kívánta megköszönni mindazok munkáját, akik az elképzelt arculatot megvalósították.

Az M3-as metró történetében első alkalommal fordult elő, hogy egy állomás koncertnek adott helyet. Az átszállószinten, ahová több mint két éve csak munkavédelmi felszerelésben léphetnek be a felújításon dolgozók, egy este mindenki elegáns öltözetben jelenhetett meg. Az új és modern tér, ahol hamarosan utasok tízezrei fordulnak meg naponta, mintha főpróbát tartott volna, végre pezsgő forgatagot fogadott. A közönség a metrófelújítás tervezőiből, irányítóiból, szervezőiből és aktív résztvevőiből állt. A fővárost Tüttő Kata főpolgármester-helyettes képviselte, aki bécsi kollégáival érkezett.

  • Erő Zoltán Budapest főépítésze, aki korábban tervezőként a város metróépítésében és metrófelújításában is jelentős szerepet vállalt, a zene és az építészet kapcsolatáról tartott rövid elemzést, majd kottájával a vegyeskarban foglalt helyet.
  • Csapó Balázs építész tervező, a Deák Ferenc téri állomás újragondolásának és az esemény szervezésének kulcszereplője az építészet és a metró kapcsolatáról szóló gondolatait osztotta meg.

A közel nyolcvan előadó, énekesek, hangszeres kísérők és karvezetők birtokba vették az alkalmi koncertteret és a közönség élvezhette a közismert komoly- és könnyűzenei darabokból álló színes programot. A siker abban mérhető leginkább, hogy az énekesek szívesen megismételnék a koncertet az M3 metróvonal bármelyik állomásán, a közönség pedig alig akarta elhagyni az átszállószintet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek