Lakossági fórum a Lánchíd jövőjéről

iho/közút   ·   2023.05.21. 12:25
00_lanchid_bkk_lafo

Kérdése van a Lánchídról? Érdekli, hogy milyen szerepet tölthet be a felújított híd Budapest közlekedésében? Itt az alkalom! A BKK május 23-án online lakossági fórumot szervez, ahol segít értelmezni a tesztidőszak forgalmi adatait, bemutatja szakmai javaslatát a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről; az érdeklődők elmondhatják az észrevételeiket és kérdezhetnek a közlekedési szakemberektől. Ne feledje: a Lánchíd jövőjéről a fővárosiak dönthetnek!

Folytatódik a fővárosi közlekedésszervező BKK Agóra elnevezésű rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a Budapesten élők és közlekedők beszélgessenek a közösségi közlekedés jövőjével foglalkozó szakemberekkel. A következő – online – találkozó lehetőséget ad arra, hogy a lakók és a BKK szakemberei megvitassák a felújított Lánchíd szerepét Budapest közlekedésében, és közösen válaszokat keressenek a felvetődő kérdésekre.

Az online lakossági fórum május 23-án, kedden 17 óra és 18:30 között lesz a Microsoft Teams felületén. A csatlakozáshoz szükséges link a fórum napjának reggelétől, a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában lesz elérhető.

A lakossági fórumon a BKK

  • részletesen beszámol a Lánchíd útpályájának decemberi átadása óta gyűjtött forgalmi adatokról, illetve
  • a mérések eredményei alapján bemutatja szakmai javaslatát, ami szerint a jelenlegi, ideiglenes forgalmi rend legyen a végleges a felújított hídon.

Az eseményen részt vevők kérdéseket tehetnek fel a közlekedésszervező munkatársainak, és megoszthatják velük az észrevételeiket. A döntés a fővárosiak kezében van: a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a budapestiek határozhatnak a Budapesti Lakógyűlésen.

A BKK május 2-án tette meg szakmai javaslatát

Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzéssel ellátott járművek közlekedhettek a hídon. A járdák elkészültével, a teljes megnyitás után a gyalogosok mindenképpen átkelhetnek a hídon, a BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják.

A BKK május 2-án bemutatott szakmai anyaga ezen a linken elérhető. A jelentés egyebek mellett

  • a gyorsabban és sűrűbben közlekedő buszokat,
  • a hálózatbővítést,
  • a kevesebb szén-dioxid-kibocsátást, valamint
  • a városszerte tapasztalható kevesebb torlódást sorolja az autómentes Lánchíd előnyei közé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek