Landolást követően megsérült egy román ATR-72-es baloldali főfutója a BUD-on

iho/repülés   ·   2023.11.13. 08:00
tarom_yr-atl

Az YR-ATL oldalszámú kétmotoros turbóprop 18 óra 21 perckor ért betont, majd a kifutópályát elhagyva, taxizás közben sérült meg a főfutó.

A Tarom légitársaság Bukarestből Budapestre érkező, RO237 számú járatának gumiabroncsai a vasárnap esti leszállást követően, a futópályát elhagyva megsérültek, majd a gép a 2-es futópálya egyik gurulóútján megállt. Az esemény során személyi sérülés nem történt, a gépen tartózkodó 71 utast (a járat ezek szerint szinte telt házzal repült, hiszen az ATR-72-600-as alapesetben 72, de legfeljebb 78 utast szállíthat) és négyfős személyzetet buszokkal szállították a terminálépületbe. A 2-es futópálya vasárnap este 22 óráig zárva volt, a légiforgalmat addig az 1-es pálya szolgálta ki.

A román állami légitársaság egy másik repülőgépet küldött a Liszt Ferenc repülőtérre, hogy az utasokat Bukarestbe vigye.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek