Leállt a tömegközlekedés a hétvégén Brüsszelben

MTI   ·   2012.04.08. 17:03

Leállt a tömegközlekedés a hétvégén Brüsszelben tiltakozásul a növekvő erőszak miatt. Belehalt sérüléseibe az az STIB-alkalmazott, akit egy szombati baleset helyszínlelésénél vertek agyon.

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat honlapja jelentette be, hogy a belga fővárosban leáll a metró-, villamos- és buszközlekedés amíg hétfőn a cég képviselői nem tárgyalnak a belga kormánnyal. A sztrájk tiltakozás a növekvő agresszió miatt: egyre több sofőrt támadnak meg, az STIB több védelmet követel a szövetségi kormánytól – írja a De Standaard internetes kiadása.

A szombati incidens egy viszonylag bagatell balesettel kezdődött. Egy személyautó ütközött egy autóbusszal, amelyhez az STIB helyszínelőjét hívták ki. Az 56 éves férfi fényképet akart készíteni a balesetet okozó személyautóról, amelynek ittas vezetője telefonon riasztotta barátait. Egyikük, egy 28 éves férfi támadt az STIB alkalmazottjára és – bár saját és tanúk állítása szerint csak egyszer ütött – ez végzetesnek bizonyult, az albán származású férfi, aki már harminc éve élt Belgiumban, belehalt sérülésébe. A tettes ugyan elmenekült a helyszínről, később azonban feladta magát a rendőrségen.

Kapcsolódó hírek