Leégett egy kocsi a rendezőn

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.03. 09:00

Praha-Vršovice állomás közelében a rendezőpályaudvaron gyulladt ki egy vasúti kocsi kedden hajnalban. Emiatt több Prágából induló vonat késik, az Avala EC Budapest és Belgrád felé 44 percet késik már a cseh szakaszon. Az EC 178 Alois Negrelli el sem indult Berlinbe, szerelvényét nem tudták kihúzni a rendezőről.

A reggeli tűz Praha-Vršovice állomáson<br>(fotó: České dráhy - Facebook)

Egy tehervonat kocsija lobbant lángra menet közben, ami miatt megsérült a felsővezeték is. Ezen okokból nagy fennakadások vannak a Prágai főpályaudvarról induló vonatoknál. A rendezőpályaudvarról csak nagyon korlátozottan tudnak közlekedni a vonatok, ami nagy felfordulást okoz a forgalomban. A károk elhárításásn az illetékesek dolgoznak. A cseh vonatinfóból kiolvasható, hogy a Jaroslav Hašek EC megúszta a baleset körülményeit, csak 10 perc késéssel közlekedik. A reggeli órákban több elővárosi forgalomban közlekedő személyvonatot le kellett mondani, mert egyszerűen nem tudott kijutni a szerelvény a rendezőpályaudvarról.

Színes a cseh vonatinfó táblázata<br>(forrás: Babitron)

Olomouc környékén is fennakadások voltak a reggeli csúcsban, ott a LeoExpress egyik járata gázolt el egy embert - állt a forgalom két órán át. A baleset Olomouc hl.n. és Grygov állomások között történt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek