Lufthansa, München: új gépek és új célállomások

iho/repülés   ·   2017.12.23. 12:00
lufthansa_eletkep0

Számos változást hoz 2018. a Lufthansa müncheni központjában:

  • március 25-én, éppen az új menetrend életbe lépésekor öt A380-as áll üzembe Münchenben, hogy egész nyáron kiszolgálja a légitársaság Los Angelesbe, Hongkongba és Pekingbe induló napi járatait
  • télen az A380-as Airbusok új célállomásokra állnak át – Miamival, Sanghajjal és San Franciscóval kötik majd össze Münchent.

A Lufthansa egyik A350-es gépe március 27-én repül majd először Szingapúrba. Hetente öt járat indul Ázsia dinamikusan fejlődő gazdasági központjába. Ebből az Airbusból összesen tizenegyet állomásoztat Münchenben az októberig érvényes nyári menetrend ideje alatt.

Két lengyel nagyváros kerül be újonnan a nyári menetrendbe. Március 27-én és 28-án repül először a Lufthansa Münchenből Katowicébe, illetve Lodzba, előbbibe, a felső-sziléziai iparvidék központjába minden napi indul Lufthansa-gép, míg a Lengyelország szívében fekvő, harmadik legnagyobb városba hetente ötször repülnek.

A nyaralók úti céljainak listáját Funchal bővíti. Március 31-étől rendszeres járatok indulnak Münchenből Madeirára, az eddigi frankfurti járatkínálat kiegészítésére. Tavasztól minden szombaton el lehet majd jutni a bajor városból Madeira repülőterére.

A Lufthansa korábbi tájékoztatása értelmében a München és Debrecen között hétfőn, szerdán és pénteken közlekedő járat a jövő évi nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől hetente ötször, hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is repülni fog a két város között.

A menetrend egyedül a pénteki napon módosul: a többi naphoz képest negyven perccel korábban indul, illetve érkezik a járat, minden egyéb napon 11:20-kor indul Münchenből az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as típusú gép, majd 13:20-kor indul vissza Debrecenből.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek