M3: újjászületnek a Nagyváradi téri kitérők

iho/vasút   ·   2019.07.22. 09:00
m3_vaganyillusztracio0

A 3-as metró felújításnak elengedhetetlen része a Nagyvárad téri metróállomásnál található kitérőkörzet vágányainak, kitérőinek cseréje, néhány esetben más, kedvezőbb ívviszonyokkal rendelkező váltót építenek be. Szintén fontos, hogy a középső- és a bal vágány között új kapcsolat létesül, amelynek legfőbb előnye, hogy a déli vonalszakaszon bekövetkező esetleges forgalmi zavar során a metró szerelvényei észak felől a jelenleginél sokkal egyszerűbben, gyorsabban lesznek visszafordíthatók. Ezáltal a forgalmi zavar hatékonyabban kezelhető, a forgalomban maradt pályarészen a szükséges járatsűrűség jóval könnyebben megoldható.

(illusztráció: BKV)

A Nagyvárad téri kitérőkörzettel kapcsolatos – már korábban a közlekedési szakemberek által eltervezett és beütemezett – feladatok elvégzésére a nyári iskolai szüneten belül is a legalacsonyabb forgalmú időszakban van lehetőség, anélkül, hogy az a közösségi közlekedésben fennakadással járna.

A július 22-én megkezdett, és tervezetten augusztus 25-éig tartó munkálatok miatt a metrószerelvények csúcsidőszakban három és fél perces követési idővel közlekednek. A tervek szerint a munkák végeztével, augusztus 26-án üzemkezdettől a normál forgalmi rend is visszaáll.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek