M30: csatlakozás Kassa felől?

iho   ·   2013.11.28. 12:01

A magyar-szlovák infrastruktúra vegyesbizottság elsősorban a határkeresztező gyorsforgalmi fejlesztések állásával foglalkozott 2013. november 27-én, Budapesten. Megtartotta első ülését az új komáromi Duna-híd megépítésének feladatait összehangoló kétoldalú szakértői munkacsoport is – adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye.

A Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezette magyar delegáció jelezte, hogy februárban elindul az M15 gyorsforgalmi út 2x2 sávos autópályává bővítésének környezetvédelmi engedélyeztetése. A projekt kivitelezése legkorábban 2016-ban kezdődhet meg. A küldöttség beszámolt arról, hogy a távlati M30 autóút részeként 2015 végéig befejeződik a szlovák oldali Kassa-országhatár gyorsforgalmi szakaszt a Hidasnémeti-Tornyosnémeti elkerülővel összekötő 1,8 kilométeres csatlakozás megépítése.

A magyar és a szlovák fél egyetértett abban, hogy az új komáromi Duna-híd a két ország közös beruházásában, uniós források igénybevételével valósuljon meg. A mintegy 25 milliárd forintos becsült költségű fejlesztés fedezetét az Európai Összekapcsolási Eszköz (CEF) keretéből lehetne előteremteni.

A hídépítést felügyelő munkacsoport újonnan elfogadott ügyrendje szerint legalább félévente ülésezik. A testületet társelnökökként a két szaktárca államtitkárai vezetik.

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek